Aktuelt fra Norges Råfisklag

18. jan. 2023
Har du fått riktig torskekvote?

Overføring av restkvoter av torsk for konvensjonelle fartøy fra 2022 til 2023 er nå ferdig og vi ber fiskerne om å sjekke at den er riktig.

11. jan. 2023
Sluttsedler – et verdipapir for fiskerne og fiskeriforvaltningen

Skreisesongen er i gang og for de fleste av oss betyr dette deilig sesongmat, men for fiskere, kjøpere og Norges Råfisklag går vi inn i vår mest hektiske periode. Limet i det store maskineriet langs kysten er sluttsedler. Mange sluttsedler. I fjor ble hele 60.000 sluttsedler sendt inn til Norges Råfisklag mellom 1. januar og 30. april – som er den offisielle skreisesongen.

02. jan. 2023
Omsetningsrekord i Norges Råfisklag i 2022

Det ble omsatt villfanget fisk, skalldyr og annen sjømat for vel 17,2 milliarder kroner i Norges Råfisklag i 2022. Dette er den høyeste omsetningsverdien i Råfisklaget gjennom tidene. Norske fiskere sto for vel 15,2 milliarder, eller 88 %, av dette.

30. des. 2022
Fiskeriåret 2022

Nå på årets siste dager kan det være naturlig å ta et lite tilbakeblikk på fiskeriåret vi har lagt bak oss, og Råfisklagssjefen, Svein Ove Haugland, oppsummerer fiskeriåret 2022 med sine ord.

06. des. 2022
Vinterens nye minstepriser for fisk

Norges Råfisklag og fiskeindustrien har i dag forhandlet og blitt enige om nye minstepriser for fisk gjeldende for kommende vintersesong.

02. des. 2022
Vi øker renta igjen!

Nå får du hele 4 prosent rente på lønnskontoen din. Råfisklagskortet er et bankkort som er tilknyttet vanlige banktjenester, men som er tilpasset bruken til deg som er fisker. De to største fordelene med kortet er at oppgjøret er tilgjengelig allerede dagen etter leveranse, og at det er spesielt gunstige innskuddsrenter.

15. nov. 2022
Seminar for deg som er interessert i fiskerirett

Norges Råfisklag gjentar suksessen og inviterer jurister, myndigheter og andre interesserte fra fiskerinæringen til fagseminar.

03. nov. 2022
Thomas Sivertsen fikk den gjeve prisen som “Årets kvalitetsfisker 2022”

Årets kvalitetsfisker vokste nærmest opp på kaia, og fikk tidlig innblikk i viktigheten av riktig råstoffbehandling av sine forbilder. Reder og skipper Thomas Sivertsen med båten «T. Sivertsen» er kåret til Årets kvalitetsfisker for sitt arbeid med å levere villfanget sjømat av førsteklasses kvalitet.

17. okt. 2022
Fisknytt uke 41

God aktivitet i fisket etter torsk med line og autoline utenfor kysten av Øst-Finnmark førte til en økning av leveransene forrige uke. Totalt i Råfisklagets område var verdien av villfanget sjømat som ble levert av kystflåten uendret sammenlignet med uka før, mens verdien for sjøfryst fisk og skalldyr levert av havfiskeflåten var lavere.

27. sep. 2022
Dette må du vite før årets hummerfiske

Hummer er en ettertraktet delikatesse. Dette er viktig å huske før årets hummerfiske går av stabelen den 1. oktober.

08. sep. 2022
Oppsummering av kystflåtens direktefiske etter blåkveite 2022

Verdien på omsatt blåkveite økte med hele 51 millioner kroner selv om kvoten og levert kvantum ble redusert fra 2021.

01. sep. 2022
Kom på klippfiskseminar og delta på kåringen av Norges beste klippfisk!

Råfisklaget inviterer til heldagsseminar i Kristiansund 8. september, og endelig skal vi kåre Norges beste klippfisk igjen.

22. aug. 2022
Møt oss på Nor-Fishing

Norges største fiskerimesse Nor-Fishing arrangeres i Trondheim 23.-26. august. Råfisklaget har fellesstand med Sildelaget og Norges Fiskarlag og vi håper å treffe deg der.

15. aug. 2022
Siste sjanse til å nominere årets kvalitetsfisker 2022

Råfisklagets hederspris skal deles ut i oktober og du kan foreslå en fisker, båt eller mannskap.

13. jul. 2022
Råfisklagets bærekraftsrapport 2021

Fiskeriene har vært grunnlag for liv og bosetting langs kysten i århundrer. De har gitt oss tilgang på mat fra rene og næringsrike havområder, og er grunnlag for foredling og handel som skaper store verdier for Norge.

04. jul. 2022
Fisknytt uke 26

I forrige uke fisket kystflåten sei, torsk, hyse og kongekrabbe, med høyst trykk i Finnmark. I seifisket er det fangster med not som dominerer, mens fangster med snurrevad står for det vesentligste av torske- og hyseleveransene. I sør er det økte leveranser av taskekrabbe. I leveransene av sjøfryst fisk og skalldyr er det reke, snabeluer, torsk og sei som dominerer.