Aktuelt fra Norges Råfisklag

17. jan 2022
Fisknytt uke 2

Ekstremværet Gyda satte sitt preg på aktiviteten langs kysten fra onsdag til fredag i forrige uke, spesielt i området fra Møre til Helgeland. Ikke fullt så kraftig vind og nedbør lenger nord, men likevel nok til å redusere leveransene de nevnte dagene til et minimum. Dermed ble det reduserte leveranser av sei sammenlignet med uke 1, stabilt for torsken, litt opp på hysa og fin øking i leveranser av kongekrabbe. Betydelig reduksjon i omsetningen av fryst råstoff sammenlignet med rekordnivået vi har hatt mot slutten av fjoråret og første uka av 2022.

10. jan 2022
Fisknytt uke 1

Gjennom julen og inn i det nye året har mange båter i havfiskeflåten vært ute, noe som har ført til rekordsalg av sjøfryst fisk. Blant disse båtene finner vi tidligere vinner av «årets kvalitetsfisker», autolinebåten O. Husby.

20. des 2021
Fisknytt uke 50

Havfiskeflåten har satt inn sluttspurten for å fiske mest mulig av årets gjenstående kvote, og salget går så det suser. I uke 49 ble alle rekorder slått, da det ble solgt sjøfryst sjømat for nesten 260 millioner kroner på ei uke. Når alle salg i uke 50 er avsluttet og seddelført, vil tallene vise omtrent det samme. Mange i kystflåten har nå tatt seg en velfortjent juleferie, og forrige uke ble det levert mindre fisk av alle arter unntatt for kongekrabbe og kveite.

13. des 2021
Fisknytt uke 49

I takt med årstiden så er det leveranser og salg av sjøfryst fisk som genererte de største verdiene i forrige uke. Flere trålere har de siste ukene funnet og fisket mer torsk, og bidrar til de økte verdiene. Kystflåten er mest aktiv i Finnmark, der de fisker torsk med line. Det er også sesong for fiske etter kveite og det ble levert hele 140 000 kilo av denne populære julefisken forrige uke, som er toppnotering i år.

06. des 2021
Fisknytt uke 48

Hittil i år har fiskeflåten solgt villfanget fisk og skalldyr for drøye 12 milliarder kroner, hvilket er nær 100 millioner kroner mer enn på samme tid i fjor. I takt med årstiden fisker både havfiskeflåten og kystflåten torsk - med størst aktivitet i Troms. Samtidig opprettholdes fangsten etter kongekrabbe i Finnmark, der prisene som betales til fisker fortsatt ligger på et høyt nivå.

29. nov 2021
Fisknytt uke 47

Kuldebølge i nord la en demper på fisket, spesielt for kystflåten. Leveransene av fersk torsk, hyse og sei ble redusert - spesielt i Finnmark. Av forrige ukes forsyninger av sjøfryst fisk fra havfiskeflåten, var mesteparten fanget med autoline.