Sjømat Norge og Norges Råfisklag har etter drøftelser blitt enige om følgende minstepriser gjeldende fra og med 27. mai 2024 og inntil videre:
Periode | Minstepriser (kr/kg) |
Endring kr/kg |
|
Kokte skallreker til konsum som skallreke(1) | 27.5-11.8.2024 | 100,00 | Uendret |
Kokte skallreker til konsum som skallreke(1) | 12.8.-31.12.2024 | 90,00 | Uendret |
Kokte skallreker til konsum som skallreke(1) | 1.1.-31.3.2025 | 90,00 | + 6 kr |
Kokte skallreker til konsum som skallreke(1) | 1.4.2025 og inntil videre | 90,00 | +4 kr |
Kokte skallreker til agn som skallreke(2) | Hele perioden | 40,00 | Uendret |
Størrelsesgrupper (fra - til) (antall reker pr kg) |
Minstepriser (kr/kg) Ferske råreker til pilling |
Endring kr/kg |
121-220 | 19,00 | Uendret |
221-250 | 15,00 | Uendret |
251+ | 12,00 | Uendret |
Størrelsesgrupper (fra - til) (antall reker pr kg) |
Minstepriser (kr/kg) Kokte reker til produksjon |
Endring kr/kg |
u/121 | 50,00 | Uendret |
121-160 | 50,00 | +10 kr |
161-190 | 32,00 | Uendret |
191-240 | 26,00 | Uendret |
241-320 | 19,00 | Uendret |
320+ | Fri pris | Uendret |
Kjøperne skal på sluttseddel presisere hvilken kategori fangsten tilhører. For råreker til pilling må føres "ferske råreker til pilling" eller "ombordfryste råreker til pilling", mens kokte reker påføres seddel som "kokte reker til pilling" eller "kokte reker til konsum".
Minstepris for den enkelte fangst råreker til pilling fastsettes etter uttak av representativt utvalg fra fangsten. Utvalget tas av representant(er) fra fartøy og kjøper under lossing av fangsten. Utvalget fra fangsten sorteres i 2 grupper: 1) produserbar reke, og 2) ikke produserbar vare. Nevnte inndeling brukes som grunnlag ved fastsettelse av fangstens vekt. Fangstens størrelsessammensetning (antall pr kilo) finnes ved opptelling av andelen produserbar reke i utvalget og ved å omregne dette til antall pr kg råvare. Vanlige avrundingsregler til nærmeste hele tall gjelder (eksempel 235,49=235 mens 235,50=236).
For leveranser av ferske reker iset i kasser skal kvantumet ikke overstige 23 kg pr kasse á 65 liter.
Ved kontrollveiing av ferskreker iset i kasser skal fjerning av is før veiing skje ved nedsenking av utvalgte kasser i kaldt vann (temperatur ikke over 15 oC), hvoretter isen fløytes bort og slik at kassen deretter bortsettes for avrenning av vannet før veiing. Veiing må foretas maksimum 1 time etter at kassene er tatt opp av vannet.
Ved levering av ferske reker skal fisker ha fri lossing, is og kasser.
Diverse øvrige sorteringer:
Eksportpakkede fryste saltkokte reker m/skall, eksportpakkede fryste råreker og ombordfryste industrireker omsettes i henhold til relaterte regelverk (rundskriv) i menyen til venstre.
Vi lager nye nettsider og dine tilbakemeldinger er viktig for at vi skal kunne lage en best mulig opplevelse for alle våre brukere.