Nordnorske fiskere sikrer ferske reker i sommer!

Sommer og sol er nærmest synonymt med et deilig rekemåltid, og tiden vi nå går inn i skaper automatisk et ekstra sug etter ferske reker i markedet.

Foto: Informasjonsutvalget for reker

03. jun. 2022 - Lisbeth Nikolaisen Drotz


Rekehungrige kunder, spesielt i Norge, Sverige og Danmark, går mann av huse for å nyte denne delikatessen. Nå står vi foran det som er den viktigste sesongen for rekefiskerne i nord, og markedssjef Synne Guldbrandsen i Norges Råfisklag har en gledelig nyhet til alle rekeelskere:

- Fisket er godt, og det blir nok av ferske, nykokte reker tilgjengelig for alle som ønsker!

Guldbrandsen forteller at det den siste tiden vært en del fokus i media på at det kan bli utfordrende å få tak i ferske reker denne sommeren. Rekefisker Dag Olav Mollan med båten "Katla" kan derimot berolige alle med at både han, og resten av rekeflåten i nord er i full gang med å sikre ferske sommerreker.

Økte drivstoffpriser og et økt kostnadsbilde generelt gjør fisket mer utfordrende i år, men med gode fangster og et prisbilde som er levelig for både flåte og landindustri skal vi tradisjonen tro holde hjulene i gang og sikre sjømat til folket, sier Mollan.

De to siste årene har koronapandemien ført til at nordmenn i større grad enn tidligere har feriert i eget land, og dette har gitt et rekordhøyt konsum av ferske reker. I år er det nok mange nordmenn som kommer til å reise utenlands, men samtidig får vi turistene tilbake.

- Vi er veldig glade for at lokale, norske fiskere kan tilby en delikatesse i særklasse - saftige, nykokte reker, med en smakfull og naturlig sødme unik for de kalde havene i nord, sier markedssjefen i Råfisklaget.

Foto: Rekefisker Dag Olav Mollan sikrer ferske nordnorske reker i sommer.