Sommer og sol er nærmest synonymt med et deilig rekemåltid, og tiden vi nå går inn i skaper automatisk et ekstra sug etter ferske reker i markedet.
03. jun. 2022 - Lisbeth Nikolaisen Drotz
Rekehungrige kunder, spesielt i Norge, Sverige og Danmark, går mann av huse for å nyte denne delikatessen. Nå står vi foran det som er den viktigste sesongen for rekefiskerne i nord, og markedssjef Synne Guldbrandsen i Norges Råfisklag har en gledelig nyhet til alle rekeelskere:
- Fisket er godt, og det blir nok av ferske, nykokte reker tilgjengelig for alle som ønsker!
Guldbrandsen forteller at det den siste tiden vært en del fokus i media på at det kan bli utfordrende å få tak i ferske reker denne sommeren. Rekefisker Dag Olav Mollan med båten "Katla" kan derimot berolige alle med at både han, og resten av rekeflåten i nord er i full gang med å sikre ferske sommerreker.
Økte drivstoffpriser og et økt kostnadsbilde generelt gjør fisket mer utfordrende i år, men med gode fangster og et prisbilde som er levelig for både flåte og landindustri skal vi tradisjonen tro holde hjulene i gang og sikre sjømat til folket, sier Mollan.
De to siste årene har koronapandemien ført til at nordmenn i større grad enn tidligere har feriert i eget land, og dette har gitt et rekordhøyt konsum av ferske reker. I år er det nok mange nordmenn som kommer til å reise utenlands, men samtidig får vi turistene tilbake.
- Vi er veldig glade for at lokale, norske fiskere kan tilby en delikatesse i særklasse - saftige, nykokte reker, med en smakfull og naturlig sødme unik for de kalde havene i nord, sier markedssjefen i Råfisklaget.
Foto: Rekefisker Dag Olav Mollan sikrer ferske nordnorske reker i sommer.
Vi lager nye nettsider og dine tilbakemeldinger er viktig for at vi skal kunne lage en best mulig opplevelse for alle våre brukere.